AKTUALNOŚCI

04.07.2016

Perfect Food & Lovely People

mariusz-min_1„Gdy zaczynam gotować zapominam o całym Bożym świecie, liczy się tylko zadanie i wykonanie go jak najlepiej. To, że moje życie od wielu lat związane jest z gastronomią (kuzyn ma własną restaurację, także siostra bistro, no i oczywiście żona, która pracuje w PINO Garden) daje mi pewność, że tylko i wyłącznie bardzo ciężka praca gwarantuje tutaj rozwój. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że PINO daje nam wszystko: najlepsze produkty, sprzęty, wiedzę przełożonych, wystarczy tylko chcieć by się rozwijać. Taki mam zamiar na następne lata.”
Mariusz Fic, Sous Chef w Restauracji PINO (rocznik 1990) – swoją profesjonalną przygodę z gastronomią rozpoczął w Willi Decjusza, gdzie (jak to życie się ciekawie układa) jego przełożonym był Krzysztof Salawa. Kolejne lata to praca w Hotelu Copernicus i współtworzenie biznesów rodzinnych. Wielbiciel kuchni polskiej w wersji nowoczesnej. Z zamiłowania majsterkowicz i fan piłki nożnej.